Чи є SSD у VPS.ua

SSD У попередній статті ми обговорювали SSD загалом і говорили про те, що буває чистий SSD та SSD кешування. І не могли не продовжити цю статтю тим, яку технологію використовуємо самі. То що у нас? Читайте у продовженні статті.

Довго томити не буду. Враховуючи той факт, що «чисті» SSD диски сильно збільшують вартість VPS, особливо, якщо встановлювати промислові SSD диски, ми використовуємо технологію SSD кешування.

Всі наші XEN носії обладнані Intel s3500 та OCZ Deneva 2 C SSD дисками, які призначені для роботи в дата-центрах, тобто здатні витримати велике навантаження та мають великий ліміт перезапису.

До поточної дискової підсистеми сервера ми додали промисловий диск SSD, об’ємом 240 ГБ. Використовується модуль ядра EnhanceIO для кешування SSD. Ми також налаштували кешування дискового масиву для зберігання даних віртуальних машин. OCZ Deneva 2 C

При включеному SSD кешуванні всі запити йдуть до віртуального блокового пристрою (DM Mapper), який перевіряє наявність копії даних, що запитуються на SSD, і, якщо їх немає на SSD накопичувачі, то надає їх з HDD. Далі система, що кеширує, перевіряє, наскільки часто використовуються прочитані дані. Якщо дані часто використовуються — вони дублюються з HDD диска на SSD. Система використовує хеш-таблиці в ОЗП швидкого пошуку даних на SSD. У результаті у клієнта ніколи не станеться втрати даних через виходу з ладу SSD диска.

Більш того, розвантаживши HDD диски від частих операцій читання, ми звільнили їх для операцій запису, що так само суттєво підвищило продуктивність системи в цілому.

У кожний момент часу відсоток «гарячих» (часто використовуваних даних) на диску SSD буде завжди різним. Більше того, цей відсоток залежить від технології кешування, яка використовується на носії, де розташовано сам VPS.

Підбираючи об’єм SSD диска для кешування, технології кешування та загального обсягу сховища, нам вдалося досягти «попадань» у кеш на рівні від 70 до 90 відсотків. Тобто до 90% операцій читання виконуються з диска SSD і не доходять до повільного HDD.

Основною перевагою нашої технології кешування є той факт, що вона не модифікує блок, що кешується, і, у разі проблем з SSD диском, файли користувачів залишаться недоторканими. Більш того, система кешування підключається і відключається на льоту, без зупинки сервера. Таким чином, заміна SSD, що вийшов з ладу, не вимагатиме зупинки сервера для обслуговування. Клієнти не помічають, як відбувається заміна SSD накопичувачів на носії, де розташований їх VPS, крім тимчасового падіння продуктивності.

Тестуйте VPS-сервер перші 30 днів за $1
  • Памʼять: 4096 МБ
  • Диск: 50 ГБ SSD
  • Трафік: Безліміт
  • CPU: 2 ядра

Чи є у нас VPS із «чистим» SSD?

Відповідь проста — так, є. У нас є хмарний хостинг. Коли ми його додавали до наших послуг, ми довго не могли прийняти рішення щодо технології SSD для хмарних VPS, а саме: використовувати «чистий» SSD або SSD кешування.

Після довгих та ретельних тестів ми прийняли рішення, що для хмарних VPS можна буде використовувати «чисті» SSD-накопичувачі. Під час створення хмарного сервера клієнти мають вибір: створити SSD або HDD диск (або обидва відразу). Тим клієнтам, яким потрібна 100% продуктивності дискової системи, буде кращим диск SSD. Ми використовуємо подвійне резервування, незалежно від цього, яке сховище вибере користувач, тобто до 50% (!!!) наших дисків (як SSD так і HDD) можуть одночасно вийти з ладу без втрати даних. Крім того, всім користувачам хмари, незалежно від типу використовуваного сховища, ми надаємо програмне забезпечення для організації резервного копіювання.

З повагою Святослав Профатило

Начальник зміни служби підтримки VPS.ua

Надійний сервер у хмарі на SSD для вебмайстрів і програмістів

Marizil