Рубрика: Хостингові тонкощі

CDP бекапи: як краще перебдіти

Один з найважливіших елементів у процесі створення та підтримки функціонування будь-якого проєкту — це резервне копіювання. В силу багатьох обставин, як-от: злом внаслідок невчасного оновлення CMS, помилково видалений файл, проблеми з фізичним сервером, на якому розміщений ресурс — час, витрачений на вдосконалення ресурсу, може бути безповоротно втрачено. Уберегти ваші дані та нерви від впливу подібних факторів допоможуть регулярні бекапи. Читати далi

Типи хмари та хмарних послуг

Хмара — це спосіб отримати потрібну кількість ресурсів віртуально на вимогу, не інвестуючи в нове апаратне або програмне забезпечення. Клієнти платять хмарному провайдеру фіксовану ціну або лише за ресурси, які використовують.

Заповнивши онлайн-форму, користувачі можуть створити обліковий запис і запускати віртуальні сервери або давати ресурси новим програмам.

Типи хмари та хмарних послуг Читати далi

Що таке гіпервізор та його роль у віртуалізації

Про гіпервізор часто забувають, коли говорять про концепцію віртуалізації. Але не вдасться оцінити віртуалізацію, доки не зрозумієш, що гіпервізор робить усередині обчислювальної системи.

Саме технологія гіпервізорів принесла інновації у світ хмарних обчислень.
Гіпервізори та віртуалізація
Читати далi

День із роботи техвідділу або що таке NUMA

NUMA — це коротке слово, яке періодично помічаєш там, то тут. У налаштуваннях BIOS, логах операційної системи тощо. Розумієш, що воно якось пов’язане з багатопроцесорними системами, але на що саме впливає і навіщо потрібно — ці питання практично завжди залишаються без відповіді. У більшості випадків, не буває особливої потреби детально розумітися на цих тонкощах роботи комп’ютера. Як відомо, людина — створення ліниве, а отже: без потреби нічого робити не буде. Працює — значить не чіпай… нехай далі працює. Це девіз багатьох системних адміністраторів, і донедавна ми також цим від багатьох інших не відрізнялися.

Природно, ми намагалися щось оптимізувати, коректніше налаштовувати багато компонентів операційної системи та серверів. Але ми не намагалися оптимізувати абсолютно все. Не факт, що зусилля, витрачені на оптимізацію, якось окупляться. Читати далi

Що таке Docker та технологія контейнерів Linux

Як і FreeBSD Jails і Solaris Zones, контейнери Linux — незалежні середовища виконання з власними центральним процесором, пам’яттю, блоком вводу-виводу та мережевими ресурсами, які використовують ядро гостьової ОС. На виході ви отримуєте щось подібне до віртуальної машини, яка працює як надбудова гостьової ОС.

У широкомасштабній системі, коли у вас працюють віртуальні сервери, це зазвичай означає, що ви використовуєте безліч дублікатів однієї і тієї ж ОС і багато зайвих завантажувальних томів.

У середовищі застосунків з вимогами веб-масштабування контейнери є більш привабливим середовищем, ніж традиційна серверна віртуалізація.

Docker та контейнеризація Читати далi

Альфа та бета тестування послуги — як це працює

альфа та бета тестування Перед виходом у продаж чи, як кажуть, у реліз, усі нові послуги чи продукти мають бути ретельно протестовані. Тестування складається з 3 основних етапів. Це альфа-тестування, бета-тестування та «вихід у світ». Кожен з етапів важливий по-своєму і, якщо порушити цей ланцюжок і викинути хоча б 1 етап, то в результаті клієнти, які отримують послугу, що має безліч помилок, будуть незадоволені. Читати далi

10 способів прискорити сайт на WordPress

Ми переклали статтю про те, як оптимізувати WordPress та як прискорити роботу сайту на WordPress.

Під час експериментів автори статті використовували інструмент Google PageSpeed Insights, щоб виміряти швидкість сайту за шкалою від 1 до 100.

Після застосування лайфхаків сайт на WordpRess отримав 100 зі 100 балів за шкалою швидкості Google PageSpeed.

Оптимізація сайту на WordPress — це не так складно. Розповідаємо про 10 способів, як прискорити сайт на WordPress.

10 способів оптимізувати сайт на WordPress
Читати далi

Найкращі приватні пошукові системи — альтернативи Google

Анонімні пошукові системи стали дуже популярними останнім часом. Донедавна здавалося немислимим, що хтось може змагатися з Google у сфері пошуку. Тим не менш, частка ринку Google опустилася з 78,7% у лютому 2017 року до майже 70% у лютому 2018 року.

Деякі з пошукових систем у статті, включаючи DuckDuckGo та StartPage, починали свій шлях як звичайні пошукові системи без наворотів із приватністю. Але після того, як вони усвідомили небезпеку зберігання такої кількості даних, вирішили застосовувати інший підхід.

Ваша приватність має значення. І ці приватні пошукові системи допоможуть вам зберегти її в онлайні.

Лучшие приватные поисковики  —  альтернативы Google

Читати далi