Найкращі приватні пошукові системи — альтернативи Google

Анонімні пошукові системи стали дуже популярними останнім часом. Донедавна здавалося немислимим, що хтось може змагатися з Google у сфері пошуку. Тим не менш, частка ринку Google опустилася з 78,7% у лютому 2017 року до майже 70% у лютому 2018 року.

Деякі з пошукових систем у статті, включаючи DuckDuckGo та StartPage, починали свій шлях як звичайні пошукові системи без наворотів із приватністю. Але після того, як вони усвідомили небезпеку зберігання такої кількості даних, вирішили застосовувати інший підхід.

Ваша приватність має значення. І ці приватні пошукові системи допоможуть вам зберегти її в онлайні.

Лучшие приватные поисковики  —  альтернативы Google


Search Encrypt

Приватна пошукова система Search Encrypt

Search Encrypt — приватна пошукова система, яка використовує локальне шифрування, щоб те, що ви шукаєте, було приватним. Шифрування використовує два алгоритми — AES-256 та шифрування SSL.

Search Encrypt дістає результати з вашого пошуку зі своєї мережі пошукових партнерів. Після того, як ви завершили пошук, ваші пошукові запити стираються — їх ніхто не побачить, навіть якщо хтось має доступ до вашого комп’ютера.

Search Encrypt нещодавно додав багато нових функцій, включаючи відео з налаштуваннями приватного перегляду, новини та пошук по картах. За допомогою відеопошуку ви можете дивитися відео прямо з пошуковика з додатковим захистом приватності та без реклами.

Спробувати розширення Search Encrypt для Google Chrome

StartPage

Приватний пошуковик StartPage

StartPage — анонімна пошукова система, яка використовує результати з Google, але без трекінгу. Ixquick, незалежний пошуковик, розробив StartPage, щоб використати в ньому результати з Google. До функцій пошукача входять проксі, генератор URL та підтримка HTTPS. Генератор URL — унікальна функція, завдяки якій не потрібні файли cookie. Вона запам’ятовує ваші налаштування, не порушуючи вашої приватності.

StartPage використовується у всьому світі. Проте найпопулярнішим він у Німеччині.

Тестуйте VPS-сервер перші 30 днів за $1
  • Памʼять: 4096 МБ
  • Диск: 50 ГБ SSD
  • Трафік: Безліміт
  • CPU: 2 ядра

DuckDuckGo

Анонімний пошуковик DuckDuckGo

DuckDuckGo, напевно, найвідоміший альтернативний пошуковик без цензури. Результати пошуку беруться переважно з Yahoo. Одна з крутих функцій DuckDuckGo — так звані «bangs». Користувачі можуть безпосередньо шукати інформацію на інших сайтах — Amazon, Wikipedia, Yelp або Youtube, ввівши на початку запиту знак оклику.

DuckDuckGo нещодавно додав нове розширення. Крім того, що воно робить ваш пошук приватним, воно ще й оцінює сайти за шкалою приватності.

Gibiru

Приватний пошуковик Gibiru

Gibiru бере результати свого пошуку зі зміненого алгоритму Google. Ця пошукова система позиціонує себе як швидко працююча, тому що вона не встановлює різні види файлів cookie на комп’ютер.

Gibiru також відкрито виступає проти можливості Google маніпулювати результатами пошуку або цензурувати їх.

SwissCows

Приватний пошуковик SwissCows

Як і інші пошукові системи без обмежень, Swisscows не створює профілі трекінгу користувачів і не використовує унікальні ідентифікатори для них.

Ключова відмінність від інших пошукових систем у тому, що це семантична пошукова система. Це означає, що він використовує штучний інтелект і машинне навчання, щоб оцінювати контекст пошуку користувача. В результаті Swisscows видає результати, які вчаться точно відповідати на запитання.

Yippy

Анонімний пошуковик Yippy

Yippy має додаткову опцію, яка автоматично категоризує результати запитів. Наприклад, пошук за запитом «собаки» видає топ результатів, але також показує категорії «Тренування», «Фотографії», «Породи собак». Він також не показує реклами користувачам.

BitClave

Анонімна пошукова система BitClave

BitClave — децентралізована пошукова система, побудована на блокчейні, для анонімного пошуку в інтернеті. Ця пошукова система допомагає користувачам тим, що дозволяє їм самим вибрати, якою інформацією вони хочуть ділитися з рекламодавцями. BitClave прибирає посередників у рекламі, встановлюючи прямий зв’язок між користувачем та рекламодавцем.

Qwant

Приватна пошукова система Qwant

Qwant — приватна пошукова система, розташована в Європі. Qwant ніколи не записує історію пошуку та не використовує особисті дані для реклами чи інших цілей.

Встановіть SSL-сертифікат і захистіть свій сайт!

Discrete Search

Приватна пошукова система Discrete Search

Discrete Search — це метапошуковик, який не відстежує інформацію, яка може якось ідентифікувати особистість. Він використовує наскрізне шифрування, щоб ваш пошук був якомога приватнішим.

Oscobo

Анонімний пошуковик Oscobo

Oscobo також не відстежує інформацію, як це робить Google. Oscobo повністю шифрує пошукові запити, щоб їх ніхто не перехопив та не розшифрував. Він не використовує сторонні скрипти або аналітику — тому тільки ви знатимете, що ви шукали.

Джерело: стаття в HackerNoon

Валерия

Керую контент-напрямком, працюю у сфері маркетингу та редактури 4 роки.